У Тернополі відкриють шахову школу імені Василя Іванчука

Про відкриття закладу повідомили під час прес-конференції у п’ятницю, 3 вересня, у приміщенні ТРЦ "Подоляни". У ній взяли участь віце-президент обласної федерації шахів Ігор Подольський, відомий український гросмейстер Василь Іванчук та Василь Чубак.

 

 

Шахову школу імені Василя Іванчука відкриють у нашому місті вже до кінця поточного року. Це пообіцяв Василь Чубак. Знаходитиметься вона на вулиці Подільській, де зараз готують приміщення. У школі створять всі умови для шахістів - буде достатньо шахових дошок та годинників. Окрім цього із учнями працюватимуть кваліфіковані тренери.

Відео дня
>Відзначимо, що шахова школа імені уродженця Копичинець Гусятинського району Василя Іванчука уже діяла в нашому місті близько п’яти років. Вона розташовувалась у приміщенні технічного університету. Її учні ставали фіналістами турнірів. Однак нова школа має підняти рівень шахістів ще вище, саме про це заявили ініціатори її відновлення.

Окрім того на початку жовтня цього року у "Подолянах" відбудеться шахова олімпіада. У її рамках, крім турніру для аматорів та розрядників, відбудуться ще змагання серед майстрів. У них візьмуть участь шахісти із трьох країн світу, тому змагання матимуть статус міжнародних.

ДОВІДКА:

Вас́иль Іванчýк народився 18 березня 1969 року у Копичинцях Гусятинського району. Відомий український шахіст, міжнародний гросмейстер. Триразовий переможець супертурніру в Лінаресі. Триразовий переможець шахових олімпіад: 1988 та 1990 рр. - у складі збірної СРСР, 2004 р. - у складі збірної України. Чемпіон Европи 2004 р. Фіналіст першості світу ФІДЕ 2001-2002 рр. На жовтень 2007 року мав рейтинг ФІДЕ 2787 (друге місце).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    То тільки СВОБОДА в силі подолати цю корпцію . Останки комуністичного режиму , де керують не спеціалісти. Вони зберігаються в малих галузях й шкодять рідній Україні.
  • Anonymous

    Так, ранише були шахи на Тернопольщине.
  • Anonymous

    В тому и справа КОРУПЦИЯ .
  • Anonymous

    Добрий ранок пане Романе ! Прочитав Вашу статтю про шахи на Тернопільщині в газеті . Також про віце - президента шахів Тернопільської ообласті пана Ігоря Подольскького , до речі ця людина взагалі поховала шахи на Тернопільщині . Наприклад на чемпіонат світу до 20 років , серед юнаків , поїхала його дитина яка в шахах в області займає 10-е місце серед юнаків, а зіграв його син надзвичайно погано , гірше ніж 3-х розрядник , уявіть собі , то Чемпіонат світу , а гроші ? Нащо витрачаються ? . А молодий талановитий Богдан Мазурчак не поїхав , який мав би достойно представляти нашу область й нашу Україну. То є сама прозора корупція , а Ви похвалили через газету цю людину . Навіщо ? Щоб дати йому ще девіденти. Ця людина Ігор Подольский дуже брехлива людина , він використовує всі свої повноваження тільки для особистої користі , і на що така людина в шахах Тернопільщині ? Саме через нього нашу область покинув талановитий міжнародний майстер Віталій Козяк , талановитий та активний тренер Роман Чемериз - майстер ФІДЕ , котрий зараз тренує збірну Португалії. І багато талановитих тернопільських шахістів , через цю корупцію покинули грати за Тернопільщину і на Тернопільщині. От і вся правда на такому рівні в Західній Украіни. Чого нема в інших областях Украіни. Прикриваються національними інтересами, а гублять саму націю . Слава Україні !

    Anonymous reply Anonymous

    Василь, ви дивно оперуєте фактами; для людей, які мало знають Подольського і шахове життя Тернополя ваш коментар може і є авторитетним. На моїй памяті турнір за швейцарською системою із більше як 100 учасниками з усієї України за участю 2-х гросів і десятка майстрів, який був в готелі Галичина (якщо не помиляюсь - 2002рік, там ще Л. Михалець зайняв 1-ше місце) - такого масового і з таким складом і організацією турніру в Тернополі я не памятаю - а організував його саме Подольський. Згадайте цілу низку турнірів з нормою міжнародного майстра за останнє десятиліття, фінали і півфінали чемпіонатів України серед дітей та юнаків різних вікових категорій, що проходили в Тернополі - це все активна робота Подольського. Подольський веде секцію шахів в Технічному університеті - я знаю, що команда політеха достойно грає на студентських міських змаганнях - це не дивлячись на відсутність в команді студентів, які до вузу займалися шахами серйозно. Цікаво, як це так Подольський Козяка застрашив? Невже пригрозив, що кіллера найме? Тим більше, що Козяк і так грає в тернопільських турнірах коли захоче - памятаю, років 5 назад він виграв меморіал Калашникова, - друге діло, що Козяк не дуже хоче грати в тернопільських турнірах. А Чемерис тут при чому? Він ще до Португалії їздив по закордонах - по турнірах - і ще був тренером в ТАНГу . Чи, може Подольський має владу виганяти жителів з Тернополя? Може ще скажете, що А. Боронін виїхав з Тернополя через Подольського? Або В. Назаревич втік до Києва також через Подольського? Ви напевно маєте "зуб" на Подольського, от і пишете таку єрунду

    Anonymous reply Anonymous

    А що всеукраїнського відбіркового кола на юнацький чемпіонат світу вже немає???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up